Η καθολική αναζήτηση δεν είναι ενεργοποιημένη.
Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο

Περιγραφή θέματος

  • ΜΑΘΗΜΑ 1 -ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ (A)

    Στόχοι: 
    Στόχος αυτού του μαθήματος είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με ορισμένες βασικές γραμματικές δομές της αγγλικής γλώσσας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στην πραγματική τους ζωή. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν χρησιμοποιούν αγγλικά. Το μάθημα προορίζεται να αποτελέσει χρήσιμο θεωρητικό και πρακτικό βοήθημα για όλους τους συμμετέχοντες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα αγγλικά σε βασικό επίπεδο (A1 - A2).


    Σκοποί:
    Οι σκοποί αυτού του μαθήματος είναι:

    • Να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των γυναικών στη χρήση των βασικών αγγλικών δομών προτάσεων.

    • Να κατανοήσουν τη δομή μιας πρότασης στην αγγλική γλώσσα.

    • Να κατανοήσουν τη σειρά των λέξεων μέσα σε μια αγγλική πρόταση.


    Μαθησιακά αποτελέσματα: 
    Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσουν απλές προτάσεις στα Αγγλικά, να διακρίνουν τον παρελθόν, τον παρόν και τον μέλλοντα χρόνο και να ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν ένα τρίτο πρόσωπο. Συνολικά, θα πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη χρήση των αγγλικών κατά την εκμάθηση ή την αναθεώρηση αυτών των βασικών δομών.



  • ΜΑΘΗΜΑ 2 - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ (B)

    Στόχοι:  

    Ο στόχος αυτού του μαθήματος είναι να αναθεωρήσει τις γραμματικές δομές της αγγλικής γλώσσας με τις οποίες οι συμμετέχοντες είναι ελαφρώς εξοικειωμένοι και να βελτιώσει τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα.  Στόχος του είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά τη χρήση της αγγλικής γλώσσας και να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Το μάθημα προορίζεται να αποτελέσει ένα χρήσιμο θεωρητικό και πρακτικό βοήθημα για όλους τους συμμετέχοντες που θέλουν να χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα σε επίπεδο (B1).


    Αντικείμενα:

    Τα αντικείμενα αυτού του μαθήματος είναι τα εξής:

    - να αναθεωρήσετε και να επεκτείνετε τις γραμματικές δομές.

    - να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.


    Μαθησιακοί στόχοι:  

    Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργούν πιο σύνθετες προτάσεις στα Αγγλικά και να διακρίνουν διάφορους χρόνους. Συνολικά, θα πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη χρήση της αγγλικής γλώσσας μετά την απόκτηση νέας γραμματικής ή την εξάσκηση των γραμματικών δομών με τις οποίες είναι ήδη ελαφρώς εξοικειωμένοι.



  • ΜΑΘΗΜΑ 3 - ΓΕΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ

    Στόχοι:

    Ο στόχος αυτού του μαθήματος είναι να προσφέρει μερικά από τα πολύ χρήσιμα λεξιλόγια που μπορεί να χρειαστούν οι γυναίκες από αγροτικές περιοχές στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Σκοπός του είναι να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα όσον αφορά τον αριθμό των λέξεων που γνωρίζουν, να αποκτήσουν έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά τη χρήση της αγγλικής γλώσσας και να διευρύνουν τις γνώσεις τους. 

    Αντικείμενα:

    Τα αντικείμενα αυτού του μαθήματος είναι τα εξής:

    • να παρέχει χρήσιμο λεξιλόγιο.

    • να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες να θυμούνται και να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις.


    Μαθησιακοί στόχοι:  

    Οι συμμετέχοντες θα χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να εκφράσουν τις απόψεις, τις σκέψεις και άλλες ιδέες τους στα Αγγλικά μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος. Θα καταλαβαίνουν καλύτερα τους άλλους ανθρώπους που τους μιλούν ή τους γράφουν στα αγγλικά.



  • ΜΑΘΗΜΑ 4 - ESP ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ

    Στόχοι:

    Ο στόχος αυτού του μαθήματος είναι να παρέχει μερικά από τα πολύ χρήσιμα λεξιλόγια ESP (English for specific purposes - Αγγλικά για ειδικούς σκοπούς) που μπορεί να χρειαστούν οι γυναίκες από αγροτικές περιοχές στην επαγγελματική τους ζωή σε σχέση με τη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές. Σκοπός του είναι να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα όσον αφορά τον αριθμό των λέξεων που γνωρίζουν, να αποκτήσουν έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά τη χρήση της αγγλικής γλώσσας και να διευρύνουν τις γνώσεις τους. 


    Αντικείμενα:

    Τα αντικείμενα αυτού του μαθήματος είναι τα εξής:

    ● να παρέχει χρήσιμο λεξιλόγιο ESP.

    ● να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες να θυμούνται και να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις.


    Μαθησιακοί στόχοι :

    Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να μιλούν και να γράφουν για την δουλειά τους και τις αρμοδιότητές τους στα Αγγλικά μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος. Θα κατανοούν καλύτερα τους άλλους που συζητούν μαζί τους για θέματα σχετικά με τη γεωργία στα αγγλικά. 



  • ΜΑΘΗΜΑ 5 - EMAILS AND WRITTEN BUSINESS COMMUNICATION

    Στόχοι:  

    Ο στόχος αυτού του μαθήματος είναι να δώσει μια γενική επισκόπηση του επίσημου και ανεπίσημου ύφους της γραπτής επικοινωνίας σε επαγγελματικό επίπεδο, ιδίως των e-mails, και να παρέχει μερικά από τα πιο χρήσιμα λεξιλόγια και δεξιότητες γραφής που μπορεί να χρειαστούν οι γυναίκες από αγροτικές περιοχές στην επαγγελματική τους ζωή σε σχέση με τη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές. Σκοπός του είναι να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα, ιδίως τις δεξιότητες γραφής, και έτσι να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επιχειρηματική επικοινωνία στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου να προωθήσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους κ.λπ.


    Αντικείμενα:

    Οι αντικειμενικοί στόχοι αυτού του μαθήματος είναι οι ακόλουθοι:

    • να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τη σύνταξη ηλεκτρονικών μηνυμάτων 

    • να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να διακρίνουν μεταξύ επίσημου και ανεπίσημου στυλ γραφής.

    • να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στο πώς να απαντούν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    • να διδάξει τους συμμετέχοντες να συντάσσουν μια επίσημη επιστολή (επαγγελματική επικοινωνία)

    Μαθησιακά στόχοι:  

    Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να συντάσσουν ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μια επιστολή τυπική για την επιχειρηματική επικοινωνία, είτε σε επίσημο, είτε σε ανεπίσημο, είτε σε ημιεπίσημο ύφος. Θα κατανοήσουν τις διαφορές στα στυλ και τις φράσεις που συνδέονται με τα επιμέρους στυλ.

    Μαθησιακοί στόχοι:  

    Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γράφουν ένα email και μια επιστολή τυπική για την επικοινωνία στις επιχειρήσεις, είτε σε επίσημο, είτε σε ανεπίσημο, είτε σε ημιεπίσημο ύφος. Θα κατανοήσουν τις διαφορές στα στυλ και τις φράσεις που συνδέονται με τα επιμέρους στυλ.



  • ΜΑΘΗΜΑ 6 - ΑΙΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

    Στόχοι:  

    Ο γενικός στόχος αυτού του μαθήματος είναι να προετοιμάσει τις γυναίκες από αγροτικές περιοχές για συνέντευξη για δουλειά στα αγγλικά, να γράψουν ένα βιογραφικό σημείωμα και μια επιστολή αίτησης για δουλειά. Σκοπός του είναι επίσης να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα, τις δεξιότητες γραφής και επικοινωνίας και έτσι να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη χρήση της αγγλικής γλώσσας όταν υποβάλλουν αίτηση για εργασία.


    Αντικείμενα :

    Τα αντικείμενα αυτού του μαθήματος είναι:

    • να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος.

    • να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες πώς να γράψουν μια επιστολή αίτησης για εργασία.

    • να μάθουν πώς να προετοιμάζονται για μια συνέντευξη για δουλειά.


    Μαθησιακά στόχοι:  

    Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γράψουν ένα βιογραφικό σημείωμα και μια επιστολή αίτησης για εργασία. Θα είναι σε θέση να επικοινωνούν με επιτυχία στα αγγλικά, να προετοιμάζονται για μια συνέντευξη για δουλειά, να ακούν και να απαντούν στην επιτροπή συνέντευξης, να μιλούν για την εργασιακή τους εμπειρία, την εκπαίδευσή τους, τα μελλοντικά τους σχέδια κ.λπ.



  • ΜΑΘΗΜΑ 7 - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Στόχοι:  

     Στόχος αυτού του μαθήματος είναι να προσφέρει μια γενική επισκόπηση του επίσημου και ανεπίσημου ύφους της προφορικής επιχειρηματικής επικοινωνίας, να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο και να βελτιώσει τις δεξιότητες ομιλίας που είναι απαραίτητες για την επιχειρηματική επικοινωνία και συνεπώς την προώθηση των επιχειρήσεων και την πώληση προϊόντων.

     

    Αντικείμενα:

    Τα αντικείμενα αυτού του μαθήματος είναι τα εξής:

    • η βελτίωση των δεξιοτήτων ομιλίας και επικοινωνίας στα αγγλικά σε διάφορες καταστάσεις (π.χ. διαπραγματεύσεις, υποδοχή επισκεπτών, κουβέντα, πρόσκληση, αποδοχή ή απόρριψη μιας προσφοράς κ.λπ.)

    • να μάθετε για το κατάλληλο ύφος και λεξιλόγιο σε διάφορες καταστάσεις.


    Μαθησιακά στόχοι:  

    Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να επικοινωνούν αποτελεσματικά στα Αγγλικά σε διάφορες καταστάσεις, να διαπραγματεύονται με έναν πιθανό επιχειρηματικό εταίρο, να προωθούν και να διαφημίζουν με επιτυχία την επιχείρησή τους και τα προϊόντα τους, καθώς και να θέτουν και να απαντούν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την επιχείρηση και να συμμετέχουν σε μικρές συζητήσεις.