Splošno iskanje je onemogočeno.
Preskoči na glavno vsebino

Oris teme

  • LEKCIJA 1 - Slovnica(A)

    NAMEN:  

    Namen te lekcije je seznaniti udeležence z nekaterimi osnovnimi slovničnimi strukturami angleškega jezika, ki bi jih lahko uporabljali v resničnem življenju.  Njen namen je pomagati udeležencem, da postanejo bolj samozavestni pri uporabi angleškega jezika. Lekcija naj bi bila koristen teoretični in praktični pripomoček vsem udeležencem, ki želijo uporabljati angleščino na osnovni ravni (A1 - A2).


    Cilji te lekcije so:

    • povečati samozavest žensk pri uporabi osnovnih angleških struktur.

    • razumevanje zgradbe stavka v angleškem jeziku.

    • razumeti besedni red v angleški povedi.


    Učni izidi:  

    Po končani učni uri bodo udeleženci znali tvoriti preproste stavke v angleščini, razlikovati med preteklim, sedanjim in prihodnjim časom ter znali uporabljati tretjo osebo.  Na splošno naj bi postali bolj samozavestni pri uporabi angleščine, ko se naučijo ali ponovijo te osnovne strukture.



  • LEKCIJA 2 - Slovnica (B)

    NAMEN:  

    Namen te učne ure je ponoviti slovnične strukture angleškega jezika, ki jih udeleženci nekoliko poznajo, in izboljšati njihovo znanje angleškega jezika.  Njen namen je pomagati udeležencem, da postanejo bolj samozavestni pri uporabi angleškega jezika in razširijo svoje znanje. Lekcija naj bi bila koristen teoretični in praktični pripomoček vsem udeležencem, ki želijo uporabljati angleščino na ravni pred srednjo stopnjo (B1).

     

    Cilji te lekcije so:

    • ponoviti in razširiti slovnične strukture.

    • povečati samozavest udeležencev pri uporabi angleškega jezika.


    Učni izidi:

    Po končani učni uri bodo udeleženci znali tvoriti bolj zapletene stavke v angleščini in razlikovati med različnimi časi. Na splošno naj bi postali bolj samozavestni pri uporabi angleškega jezika ob osvajanju nove slovnice ali vadbi slovničnih struktur, ki jih že nekoliko poznajo.



  • LEKCIJA 3 - SPLOŠNA SLOVNICA

    NAMEN:

    Namen te lekcije je predstaviti nekaj zelo uporabnega besedišča, ki ga ženske s podeželja potrebujejo v svojem zasebnem in poklicnem življenju. Njen namen je izboljšati njihovo znanje angleškega jezika, ko gre za število besed, ki jih poznajo, in tako postati bolj samozavestne pri uporabi angleščine ter razširiti svoje znanje. 


    Cilji te lekcije so:

    • zagotoviti uporabno besedišče.

    • usposobiti udeležence, da si te besede zapomnijo in jih znajo uporabljati.

    Učni izidi:

    Udeleženci bodo po zaključku te lekcije potrebovali manj časa za izražanje mnenj, misli in drugih idej v angleščini. Bolje bodo razumeli druge ljudi, ki se z njimi pogovarjajo ali jim pišejo v angleščini.



  • LEKCIJA 4 - ESP Slovnica

    NAMEN:

    Namen te lekcije je predstaviti nekaj zelo uporabnega besedišča ESP (angleščina za posebne namene), ki ga ženske s podeželja lahko potrebujejo v svojem poklicnem življenju v povezavi s kmetijstvom in podeželjem. Njen namen je izboljšati njihovo znanje angleškega jezika, kar zadeva število besed, ki jih poznajo, in tako postati bolj samozavestne pri uporabi angleščine ter razširiti svoje znanje. 

     

    Cilji te lekcije so:

    • za zagotavljanje uporabnega besedišča ESP.

    • usposobiti udeležence, da si te besede zapomnijo in jih znajo uporabljati.


    Učni rezultati: 

    Udeleženci bodo po končani učni uri znali govoriti in pisati o svojem delu in odgovornostih v angleščini. Bolje bodo razumeli druge ljudi, ki se z njimi pogovarjajo o temah, povezanih s kmetijstvom, v angleščini.



  • LEKCIJA 5 - EMAILS AND WRITTEN BUSINESS COMMUNICATION

    NAMEN:  

    Namen te lekcije je podati splošen pregled formalnega in neformalnega sloga pisnega poslovnega komuniciranja, zlasti elektronske pošte, ter posredovati nekaj zelo uporabnega besedišča in pisnih veščin, ki jih ženske s podeželja lahko potrebujejo v svojem poklicnem življenju v povezavi s kmetijstvom in podeželjem. Njegov namen je izboljšati njihovo znanje angleškega jezika, zlasti pisanja, in tako postati bolj samozavestne pri poslovnem sporazumevanju v angleškem jeziku, da bi lahko promovirale in prodajale svoje izdelke itd.

     

    Cilji:

    Cilji te lekcije so:

    • zagotoviti informacije o sestavljanju e-poštnih sporočil 

    • pomagati udeležencem pri razlikovanju med formalnim in neformalnim slogom pisanja.

    • usposobiti udeležence, kako odgovarjati na elektronska sporočila.

    • naučiti udeležence pisati formalno pismo (poslovno komuniciranje).


    Učni izidi: 

    Udeleženci bodo znali napisati elektronsko pošto in pismo, značilno za poslovno komunikacijo, v formalnem, neformalnem ali polformalnem slogu. Razumeli bodo razlike med slogi in fraze, ki so povezane s posameznimi slogi.



  • LEKCIJA 6 - VLOGA ZA ZAPOSLITEV IN ŽIVLJENJEPIS

    NAMEN:  

    Splošni cilj te lekcije je pripraviti ženske s podeželja na razgovor za službo v angleščini, napisati življenjepis in pismo za prijavo na delovno mesto. Njen namen je tudi izboljšati njihovo znanje angleškega jezika, pisne in komunikacijske spretnosti ter tako postati bolj samozavestne pri uporabi angleškega jezika, ko se potegujejo za zaposlitev.

     

    CILJI:

    Cilji te lekcije so:

    • zagotoviti informacije o pisanju življenjepisa.

    • usmeriti udeležence, kako napisati pismo za prijavo na delovno mesto.

    • izvedeti, kako se pripraviti na razgovor za zaposlitev.


    Učni izidi:

    Udeleženci bodo znali napisati življenjepis in prošnjo za zaposlitev. Znali bodo uspešno komunicirati v angleščini, se pripraviti na razgovor za službo, poslušati in odgovarjati komisiji za razgovor, govoriti o svojih delovnih izkušnjah, izobrazbi, načrtih za prihodnost itd. 



  • LEKCIJA 7 - GOVORNE SPRETNOSTI - POSLOVNO KOMUNICIRANJE

    NAMEN::  

    Namen te lekcije je podati splošen pregled formalnega in neformalnega sloga ustnega poslovnega sporazumevanja, obogatiti besedišče in izboljšati govorne spretnosti, ki so potrebne za poslovno sporazumevanje in s tem spodbujanje poslovanja in prodaje izdelkov.

    Cilji:

    Cilji te lekcije so:

    • izboljšanje govornih in komunikacijskih spretnosti v angleščini v različnih situacijah (npr. pogajanja, sprejemanje obiskovalcev, pogovori, vabljenje, sprejemanje ali zavračanje ponudbe itd.)

    • spoznavanje ustreznega sloga in besedišča v različnih situacijah.


    Učni izidi:

    Udeleženci bodo znali učinkovito komunicirati v angleščini v različnih situacijah, se pogajati s potencialnim poslovnim partnerjem, uspešno promovirati in oglaševati svoje podjetje in izdelke ter postavljati in odgovarjati na poslovna vprašanja in se pogovarjati.